Welke systemen ik gebruik voor mijn online academie is echt een vraag die ik super veel krijg. Ik krijg ook regelmatig complimenten over mijn academie. Over hoe overzichtelijk en mooi hij eruit ziet. 😍 Ja, wat wil wil je… ik ben natuurlijk een designer. Ik ga altijd voor mooi, maar ik ga ook voor ‘makkelijk’. En dat lukt echt niet met alle systemen.

Hieronder op een rijtje welke systemen ik gebruik en wat ze precies doen.

1. WordPress een omgeving waarin je zelf gemakkelijk je website kunt maken.
2. Divibuilder: Een systeem dat ervoor zorgt dat je gewoon aan de ‘voorkant’ van je website aanpassingen kunt doen. Nog makkelijker dus!
3. Wishlistmember is een plugin waarmee je pagina’s af kunt schermen en per persoon specifiek kunt bepalen welke pagina’s hij of zij mag zien.
4. MailBlue om automatisch je inloggegevens te mailen na aankoop en eventueel nog wat vervolg mails.
5. Plug&Pay voor betalingen
6. Vimeo om mijn video’s te integreren
7. Soundcloud om mijn audio bestanden te integreren.

In #24 van de Dream Brand Podcast leg ik je uit waarom ik voor deze systemen gekozen heb en hoe ze met elkaar samenwerken. Kortom, je leert precies wat je nodig hebt voor jouw eigen academie. Een must listen dus!

YAY!! In de podcast heb ik het nog over Zapier! Maar die heb je tegenwoordig niet meer nodig. Je kunt namelijk de systemen nu rechtstreeks met elkaar koppelen. Dat betekent dus nog makkelijker en als je de betaalde Zapier nodig had, dus ook minder kosten.  

 

Natuurlijk zijn deze systemen niet gratis, althans niet allemaal.

Ik heb even op een rijtje gezet wat al deze systemen kosten. Als je alles volledig geautomatiseerd wil, dan beginnen de kosten voor al deze systemen op

€ 521,45 per jaar. Dat is omgerekend €43,45,- per maand.

Dan heb je echt alles geautomatiseerd. Van aankoop, tot het versturen van de inloggegevens en het direct starten van de training. Je hoeft dan helemaal niets zelf te doen.

Kleine sidenote: het kan wel duurder worden. Of het duurder wordt is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal mailcontacten of de hoeveelheid trainingen die je hebt. In de meeste gevallen heb je dan ook meer verkopen, dus dan kun je dat natuurlijk gewoon betalen.

Maar wil jij wel graag starten met een academie en vind je ruim 500,- per jaar toch nog teveel, dan kun je eventueel ook werken met WooCommerce in plaats van Plug&Pay. WooCommerce is alleen veel ingewikkelder. Of je kunt het automatische betaalstuk weglaten, dat scheelt je 108 euro per jaar. Dan stuur je zelf een factuur en moet je jouw klant zelf even in MailBlue zetten en de automation starten. Dan krijgt hij wel automatisch inloggegevens en toegang to de juiste training.

Academie & mail

Hosting & Domein  € 40,- per jaar
WordPress  GRATIS
Divi € 72,95 per jaar
Wishlistmember € 120,50 per jaar
MailBlue  € 108 per jaar

 

Betaalsysteem

Plug&Pay € 108 per jaar
Mollie 30 cent per order

 

Audio & video

Vimeo €72 per jaar
Soundcloud GRATIS tot 180 min.

 

De kosten vallen dus mee, maar een academie zelf maken zie je niet zitten?

Want ja, het blijft natuurlijk techniek. Maar wat als ik vertel dat jij met mijn kant & klare, templates en stap voor stap video’s jouw eigen online academie in no-time online hebt? En ze zijn ook nog eens super betaalbaar. En je kunt gebruik maken van mijn Divi licentie, dat scheelt je weer 72,95 per jaar. op bovenstaande opsomming.

Dat klinkt goed toch?