Wat is een goede tekstopbouw voor je salespage of website?
Ik merk dat veel van mijn klanten het lastig vinden om hun website goed op te bouwen qua tekst. De ene klant wil veel teveel vertellen, sommigen gebruiken veel te veel bullets en anderen veel te uitgebreide teksten of klanten vinden het lastig om een logische volgorde te bepalen. Ik wil jullie helpen om in simpele taal en stappen een goede opbouw voor je salespage of website neer te zetten.
De beste opbouw voor je salespage is als volgt:
1. Het probleem van je klant
Het allerbelangrijkste is dat jij duidelijk weet wat het probleem van jouw klant is. Dus dat jij goed en helder het probleem van jouw klant beschrijft. Schrijf bijvoorbeeld een visualisatie. Je ziet op het moment veel websites met bullets. Dat is ooit ontstaan doordat mensen slechte lezers zijn, vooral online. Scannen is wat men online vooral doet en bullets scannen makkelijk. Maar omdat het de laatste tijd veelal gebeurd op salespages voelt het voor veel lezers als reclame. Of als een marketing trucje. Dus kijk even wat past bij jou of bij je product.
Hier een voorbeeld van een klant van mij:
“Je voelt je ongemakkelijk als je jouw dove buurvrouw of slechthorende collega tegenkomt. Je zou graag eens gedag willen zeggen of misschien zelf wel willen vragen hoe het met hem of haar gaat? Alleen je hebt geen idee hoe?”
2. De oplossing die jij voor ze hebt. Waar help jij ze mee?Dan volgt het verlangen, de oplossing die jij voor ze hebt. Waar help jij ze mee? Ook hier kun je weer visualiseren.
Weer het voorbeeld van mijn klant:
“Hoe zou het zijn als je wel een praatje kan maken met je dove buurvrouw of slechthorende collega? Niet alleen fijn voor jou, maar hoe zou dat zijn voor hem of haar? Ik ga je helpen om Gebaren taal te leren.”
3. Waarom moeten ze voor jou kiezen?
Nu heeft de bezoeker het gevoel dat je hem of haar begrijpt. Maar wat maakt nu dat jij degene bent die ze kan helpen? Wat heb jij meegemaakt of welke opleidingen heb jij gedaan waarom jij kan zeggen dat jij de expert bent die ze moeten hebben? En nog belangrijker, wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Wat zijn jouw sterke punten? Wat is jouw unieke werkwijze?
Wat jouw expert status daarnaast echt enorm versterkt zijn ervaringen van blije klanten. Want JIJ kan wel zeggen dat je de beste bent, maar wat anderen over jou zeggen is nog waardevoller.
4. Hoe ga je ze helpen?
Als ze overtuigd zijn van jouw expertise willen ze graag weten hoe je ze gaat helpen. Hoe ga jij ervoor zorgen dat ik met mijn dove buurvrouw kan communiceren? Is het een cursus op locatie? Of juist online? Wat gaan we precies doen? Hoe lang duurt de cursus, wat kost het, etc.?
5. Call to action = koop knop.
Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk, de call to action. De koop knop. Of zoals het voorbeeld ‘Ja, ik wil gebaren leren’. Het is mooi als je daar ook het verlangen van de klant weer in kan verwerken. Je kan ook kiezen voor ‘Ja, ik meld me aan voor de GebarenChallenge’ Maar daar ligt de focus meer op het product. Door het verlangen van de klant in de call to action te verwerken spreek je de klant weer aan op zijn of haar probleem. Waardoor ze dus eerder zullen kopen.
Ik heb een tijdje geleden een salespage format gemaakt. Puur als voorbeeld om ernaast te houden als je gaat schrijven. Dus niet om letterlijk over te nemen. In het format staan nog meer vormen en content ideeën die je kunt toepassen. Maar dat hoeft dus absoluut niet. Pik de dingen eruit die passen bij jouw business, product of dienst. Dus wil jij je teksten beter opbouwen op je website of salespage? Je krijgt dit format nu als cadeautje bij mijn nieuwste GRATIS e-book ‘7 tips om je website te professionaliseren’ Download het e-book en het format hieronder.
Laat je het me weten als hij live staat?