Branding op websites wordt nog zo enorm onderschat. Ik zie nog te vaak websites die er uitzien alsof ze van de kapper op de hoek kunnen zijn, maar ook van de bakker een stukje verderop. Snap je wat ik bedoel? Er zit geen eigenheid in. Of soms zit er zelfs geen eenheid in. Op iedere pagina worden er andere lettertypes of andere kleuren gebruikt. Dat is zo zonde, het doet echt afbreuk aan je professionaliteit en herkenbaarheid. Daarom neem ik je in deze podcast mee in de meest gemaakte fouten als het gaat om branding op websites.

Daarom neem ik je mee in de meest gemaakte fouten als het gaat om branding.

Geen consistentie: Wat ik veel zie gebeuren is dat mensen geen consistentie hanteren in de branding op hun website. Terwijl dat juist zo belangrijk is! Het zorgt namelijk op de eerste plaats voor herkenning. Als jij overal dezelfde kleuren, dezelfde lettertypes en zelfs ook dezelfde soort foto’s gebruikt, dan gaan mensen je herkennen. Ik zie het nog te vaak dat mensen voor een salespage ineens rood gaan gebruiken, terwijl blauw hun brandkleur is. Als mensen dan binnen je site doorklikken, dan kan dat verwarrend zijn.

Verkeerd gebruik van lettertypes: Lettertypes zijn zo belangrijk. Een lettertype heeft echt een eigen personality. Dus als jouw lettertype niet matcht met wat jij uit wilt stralen, kun je weleens heel anders overkomen op jouw potentiële klant. Dat wil je natuurlijk niet… Ik zie regelmatig dat mensen lettertypes gebruiken die ze mooi vinden, maar die bijvoorbeeld heel kinderlijk overkomen. Dat draagt natuurlijk niet bij aan je professionaliteit. Of je moet een business hebben die op kinderen gericht is. Dan is het een ander verhaal.

Doen wat een ander doet: Je ziet vaak dat er trends zijn. Zo was er een tijd een trend dat pasteltinten erg in waren of gouden spetters, nu zie je aardetinten veel voorbij komen in van die mooie geometrische vormen. Het is verleidelijk om daarin mee te gaan. Maar je kunt jezelf afvragen of dit echt bij jou past en belangrijker nog… of je er met deze vormgeving wel bovenuit springt.

Wil je hier nu meer over weten en leren hoe het wel moet? Luister dan naar podcast #45 hieronder. In deze podcast geef ik je ook concrete voorbeelden hoe je het wel goed doet.