Wat is een goede tekstopbouw voor je salespage of website?

Ondernemers die al eens een website gemaakt hebben, herkennen dit… welke teksten zet je erop! Dit is vaak een struikelblok tijdens het maken van een website. Het lijkt mij leuk en nuttig om af en toe een onderdeel van de website teksten onder de loep te nemen.

Wat staat er op jouw ‘about’ page?

‘Het gaat toch niet over mij?’, ‘wie zit er te wachten op mijn verhaal? ‘Mijn privé-leven is toch niet belangrijk?’ zijn vragen die ik regelmatig van ondernemers hoor als we het over deze pagina hebben. Het is de meest bezochte pagina van een gemiddelde website, dus het is absoluut belangrijk dat daar een goede tekst staat.

Veel mensen zijn geneigd om op de about page te schrijven wat voor opleidingen ze hebben gedaan, wat voor banen ze hebben gehad, een soort CV. Deze info is niet onbelangrijk, maar daarmee raak je de lezer niet. De lezer wil weten wie degene is achter het bedrijf. Hij of zij wil weten waarom je doet wat je doet. Wat je missie is. En hoe dat zo gekomen is. Misschien ben je wel door een diep dal gegaan. Of ben je gaan reizen en tijdens die reizen tot mooie inzichten gekomen. Alles wat bijdraagt aan jouw ‘why’ is belangrijk.

Nog niet zo heel lang geleden zei ik tegen mijn coach, die mij aanbevelende om mijn ‘echte’ verhaal te vertellen. “Ik ga echt niet zeggen dat mijn vader overleden is… wat hebben mijn klanten daar nou aan.” Maar zij heeft mij in laten zien dat het juist wel belangrijk is. Het versterkt mijn missie. Het overlijden van mijn vader is echt mijn motivatie om te doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En niet alleen maar te blijven dromen, maar ze ook echt uit te laten komen! Ik heb dan ook een enorme passie voor mensen die volledig voor hun dromen gaan. Die een talent hebben of een passie en daar hun werk van willen maken. Ik zie vaak dat mensen worstelen met hun branding en marketing. En dat dat reden kan zijn om de handdoek in de ring te gooien. Dat wil ik voorkomen. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat ondernemers zich kunnen richten op het uit laten komen van hun dromen. Bezig te zijn met hun passie. Even in een notendop waar mijn missie vandaan komt. (Als je hier meer over wil lezen, bekijk dan vooral even mijn about page.) Ik wil hiermee benadrukken dat het mijn potentiële klanten laat zien dat ik een enorme drive heb en echt vol ga voor mijn dromen en de dromen van mijn klanten.

Ik vergelijk het soms weleens met een film of serie. Je krijgt een band met de hoofdpersoon omdat je zijn of haar verhaal kent. Mensen die de Netflix serie ‘Suits’ hebben gezien (echt een aanrader als je hem nog niet gekeken hebt). Een van de hoofdpersonen is Mike. De reden dat je sympathie hebt voor hem is omdat je zijn verhaal kent. Zijn ouders zijn omgekomen door een dronken bestuurder en Mike heeft daardoor een enorme drive om onrecht op te willen lossen. Hij doet daarvoor zelfs dingen die strafbaar zijn. Als kijker ken je zijn verhaal en weet je dus waar zijn drive vandaan komt, dus je keurt het gewoon goed. Als ik dit verhaal niet kende, dan had ik het ongetwijfeld nooit goed gevonden of sympathie voor hem gehad. Dit is dus story telling. En zo belangrijk op je about page.

Deel je echte verhaal. Ook jij hebt een mooi verhaal.

 

 

Maar wat zet je verder op je about page?

Hieronder een opsomming van wat je erop zou kunnen zetten en waarom.

De absolute #1 is dus jouw verhaal, jouw story!
Daar heb ik hierboven al genoeg argumenten over gegeven.

#2 Hoe pak je het aan?
Wat is jouw werkwijze? Wat kunnen ze verwachten als ze met jou gaan samenwerken? Mensen willen weten wat voor type jij bent. Ze willen niet voor verrassingen komen te staan. Dus wees duidelijk.

#3 Laat merken dat je jouw potentiële klant begrijpt.
Dat doe je door de pijnpunten die benoemen. Misschien ben je wel ervaringsdeskundige?

#4 Benoem de voordelen aan een samenwerking met jou.
Wat levert het jouw klanten concreet op? Wat krijgen ze van jou?

#5 Laat anderen vertellen waarom ze met jou in zee moeten gaan.
Dus zet er het liefst ook een paar sterke referenties op. Referenties is ook een onderwerp waar ik nog wat dieper op in moet gaan, dat vinden mijn klanten vaak ook heel erg lastig. Dat komt de volgende keer.

#6 Plaats leuke ‘get to know me facts’
Naast jouw verhaal en werkwijze willen ze je echt leren kennen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door leuke ‘get to know me facts’ erop te zetten. Als jij bijvoorbeeld zegt dat je van een lekker wijntje houdt en jouw lezer houdt ook van een wijntje, kan dit al voor verbinding zorgen. Hij of zij herkent zich in jou. Ik krijg regelmatig reacties op mijn hobby, zingen. Terwijl dat niets te maken heeft met mijn werk. Maar mensen zien dat ik nog een passie heb en daardoor hebben ze het gevoel dat ze mij een beetje beter kennen.

#7 Als je een team hebt, stel je die voor.
Zie hiervoor als voorbeeld mijn about page

#8 Eindig met een call to action.
Bijvoorbeeld, maak een afspraak voor een kennismakings- of strategiegesprek. Verwijs ze direct door naar je aanbod pagina. Het moet wel een logisch gevolg zijn op jouw verhaal.

#9 Plaats goede en relevante foto’s.
Op deze pagina mogen dit zeker ook foto’s van je gezin zijn of van jou met je hobby. want dit verteld heel veel over jou. Of misschien heb je wel een award gewonnen of je zet hier foto’s van die mooie reizen waar je over verteld. Alles wat je verhaal versterkt mag erbij.

Het is dus echt niet zo dat alles wat ik hierboven noem op deze pagina moet staan. Maar hoe meer hoe beter. Schrijf deze pagina vooral met jouw potentiële klant in je achterhoofd. Is dit relevant voor hem of haar? Want je wil natuurlijk niet dat ze afhaken.

Ik ben super benieuwd wat jij ervan gaat maken na het lezen van dit blog. Stuur me zeker een berichtje als je hem af hebt.

Liefs,
Yvonne