“Mijn website is bijna af, alleen nog even foto’s maken, een paar blogs schrijven en wat aanpassingen op mijn aanbod pagina… en dan kan ik live.” Dit soort uitspraken hoor ik super vaak. En als ik dan een paar weken later de website van die persoon check, dan staat er nog steeds niets live. Herkenbaar? 

We zijn allemaal zo lekker perfectionistisch… maar op deze manier komt die website nooit online. Ik ga je in dit blog helpen om jouw aangepaste of nieuwe website online te zetten. Dat perfectionisme wat je in de weg zit, gaan we eens even aan de kant zetten. Lees hieronder verder of luister de podcast. 

Ik geef je 5 redenen waarom je je website vandaag nog online moet zetten.  

1. Iedere dag dat jij je website niet online zet, kost je klanten…

Want zolang klanten je niet kunnen vinden. weten ze ook niet van jouw bestaan af. Of misschien heb je wel een website online, maar is hij totaal niet meer up to date. Dan kunnen ze je wel vinden, maar haken ze niet aan, omdat de inhoud niet aanspreekt. Daarom moet je liefst vandaag nog je website online zetten… Want dat kost je dus geld. 

2. We denken dat de website helemaal perfect moet zijn… maar dat hoeft helemaal niet

maar perfect is hij nooit. Want pas als je online bent ga je ontdekken wat werkt en wat niet. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn website nog heb aangepast nadat hij online gekomen is. Nu hoop ik niet dat ik je teleurstel… want jij had misschien gehoopt dat die website shit voorlopig klaar zou zijn… think again! Nu begint het pas. Dat is ondernemen. Gaan ontdekken wat jouw klant aanspreekt en wat niet en daar jouw website op aanpassen.

…dan kom ik direct bij het volgende punt.  

3. Je gaat na live nog heel veel veranderen.

En dat niet alleen, ook aanvullen. Soms is het slim om alvast online te gaan met beknopte aanbodpagina’s. Dan is er in ieder geval iets te vinden. Dan kun jij wel vast verkopen en achter de schermen doorwerken aan toffe uitgebreide salespages. Die straks voor nog meer verkopen zullen zorgen. Beter iets online, dan niets online, zeg ik altijd.  

4. Je durft niet… omdat je bang bent voor reacties. Maar die krijg je toch wel. 

Misschien is je website al helemaal klaar. Maar vind je het spannend om online te gaan. bang voor reacties. Reken maar dat je reacties gaat krijgen, positief en negatief. That’s life! Ik probeer altijd te filteren tussen feedback, waar ik echt wat mee kan of echte fouten die er onverhoopt nog inzitten. En commentaar wat gewoon subjectief is… je kan niet iedereen aanspreken. Je kunt jezelf afvragen of die persoon je ideale klant is.  

5. Of misschien ben je bang dat de techniek je in de steek laat, vaak ben je banger dan nodig is. 

Techniek blijft techniek en het zal heus niet altijd goed gaan, maar meestal wel. Daar mag je op vertrouwen. En ik heb nog nooit iets mee gemaakt wat niet op te lossen is. Om ervoor te zorgen dat je echt overal aan hebt gedacht heb ik een checklist gemaakt voor je. Als je al deze punten afgevinkt hebt, ben jij klaar om live te gaan. 

Download hem hier gratis! Zonder dat je je mailadres achter hoeft te laten… is ook weleens een keer lekker toch?  

Heel benieuwd ga je vandaag live? Laat het me vooral weten… of tag me in je stories! Dan deel ik dat jij live bent gegaan!

Heb jij nou echt moeite met de inhoud? Welke navigatie je nodig hebt, de teksten bepalen, wat voor soort afbeeldingen. Dan kun je je vast vrijblijvend opgeven voor de interesse lijst van de Launch Now Bootcamp. Dit is een training waarin ik je help met bovenstaande punten. We nemen alle pagina’s onder de loep en ik geef je gerichte opdrachten, zodat jij aan het eind van de training de complete inhoud van je website hebt staan. Deze training geef ik een paar keer per jaar. 

Vul hier je mailadres in.