Wist je dat je About page, na de homepage de beste bezochte pagina is? Bij mij alleen niet… mijn templates doen het beter! Maar in de meeste gevallen dus wel. Mensen willen weten wie jij bent, ze willen weten met wie ze zaken doen. Mensen doen zaken met mensen!! Dus die pagina mag absoluut niet onderschat worden! 

Meestal zijn dit pagina’s in de vorm van een soort CV… niet doen!! Het gaat helemaal niet perse over jouw opleidingen. Het gaat over jou! Wie ben je, wat drijft je, waarom doe je wat je doet? Wat heb je meegemaakt, waardoor je hier nu staat. Misschien ben je wel ervaringsdeskundige. Mensen willen de persoon achter jouw business leren kennen. Echte verbinding maken en dat doe je dus niet door je opleidingen en werkervaring te benoemen. Maar wat is dan wel een leuk idee?

Ik heb research voor je gedaan naar hoe het ook kan en ik heb 4 leuke tips voor je! Die ervoor zorgen dat die pagina leuk wordt in plaats van een lange lap tekst! Bekijk hier rechts hoe je het vorm kan geven op je website!

1. Vertel jouw verhaal, waar kom je vandaan!

Dit is denk de meest bekende, die veel ik vaak al zie op websites. Gelukkig! Natuurlijk zijn opleidingen, trainingen en certificaten belangrijk, maar belangrijker is waarom je doet wat je doet. Wat drijft jou, wat is je missie. waarom wil jij zo graag jouw klanten helpen. Vertel het echte verhaal!

2. Welke rollen heb je?

Mensen willen weten wie jij naast de ondernemer ook nog bent. Dus deel je rollen. Ik ben bijvoorbeeld naast online brand designer ook nog MAMA van Vince & Dean, VROUW van lesley, ZANGERES in een coverband en zo zijn er ongetwijfeld nog meer leuke rollen om te delen.

3. Throwback timeline

Een tijdlijn die helemaal terug naar het begin van je business of misschien zelfs je totale carriere. Daarin deel je per jaar de hoogtepunten, soms met een leuke foto erbij. Zo zien mensen super snel welke ontwikkeling jij doorgemaakt hebt.

4. My favorites (kan dus ook met affiliaties linkjes)

Dit vind ik een hele leuke en hier kun je zelfs nog geld mee verdienen als je wilt. Plaats jouw favorites op je website. Wat gebruik jij graag, wat is jouw favoriete boek. Hier kun je affiliate linkjes bij plaatsen naar een plek waar ze het kunnen kopen. Voor boeken kun je bijvoorbeeld affiliate partner worden van bol.com. Zo verdien je ook nog wat geld.

5. Nice to know facts

Een leuke opsomming van allemaal interessante of gekke weetjes over jou. Een leuke manier om wat extra dingen te vertellen. En voor bezoekers die scannen een makkelijk manier om snel meer over je te weten te komen.

6. Quiz

Dit is vooral leuk qua vormgeving. Ik kwam dit tegen op een website en vond het voor de afwisseling wel leuk. Het is geen echte quiz, maar de vormgeving is in quiz vorm. Je kunt het zien als de This or That reels. Maar dan geschreven en het juiste antwoord omcirkeld.

Alsjeblieft! Hier dus 6 Super leuke manieren om die about page een beetje gezelliger te maken. En uitnodigender om te lezen. Laat je het me weten als je er eentje gaat verwerken op je website?