Sommige klanten worstelen met fontgebruik. Ze plaatsen teveel verschillende of te drukke fonts bij elkaar waardoor de boodschap niet goed overkomt. Ik ga vanaf nu regelmatig mooie combinaties met jullie delen. Voor de inspiratie en met tips over hoe jij dat zelf ook voor elkaar krijgt.
De combinatie op deze foto is in balans omdat ik een sierlijke letter en een strakke letter heb gebruikt. Sierlijke letters zijn vaak minder goed leesbaar dus het wordt afgeraden om daar lappen tekst mee te schrijven. Door 1 woord of kleine quote in een sierlijke letter te doen en daar een strakke letter bij te gebruiken krijg je sfeer, maar blijft het toch rustig.

De sierlijke letter is Hamilton van dafont.com en de strakke letter is Roboto Bold Condensed van fonts.google.com.

Zo zijn er ook letters en tekens die prachtige vormen hebben en zich goed lenen om als stijl accent toegevoegd te worden. Bijvoorbeeld het &-teken. Op die manier kun je je tekst mooi vormgeven waardoor het extra opvalt.

Ik heb de tweede afbeelding gemaakt met de app ‘Phonto’. Je vindt in die app super veel mooie fonts die je op je foto kan plaatsen. De lettertypes die ik gebruikt heb zijn, ‘Lavanderia Sturdy’, ‘Vincent’ en ‘Savoye LET Plain’